Església de Santa Caterina

L’actual església parroquial de Vinyols i els Arcs, dedicada a Santa Caterina, va ser edificada entre els anys 1770 i 1778 sobre l’anterior i primitiu temple.

L’edifici és d’estil barroc, no massa carregat, i amb planta de creu grega. Presenta tres espaioses naus.

L’ornamentació arquitectònica de l’interior és moderada, per no restar importància a l’espai total. En termes generals, segueix els models clàssics quant a proporcions, si bé es decanta vers el rococó en el que es refereix a les formes. El campanar té una alçària de 36 metres i és visible des de gairebé tots els punts del terme. La façana principal està dividida en tres cossos. Als dos laterals es conserven uns medallons amb uns baix relleus que representen a Santa Caterina amb la palma del martiri, a l’esquerra, i un altre personatge de difícil determinació per la manca d’atributs que l’identifiquen a la dreta.

Seguint les influències emanades del Concili Vaticà II, es va netejar l’església, es va pintar de color blanc i es van retirar tots els altars, imatges i ornamentació que mossèn Josep Ma. Cabré considerava excessius.

Té un campanar molt alt el qual n’hi ha un d’idèntic també a l’església de Maspujols, i no n’hi ha cap a la vora de Vinyols d’igual.