La ruta del pintxo vinyolenc reparteix més de 800 tapes en un cap de setmana

La ruta del pintxo vinyolenc reparteix més de 800 tapes en un cap de setmana

Vinyols i els Arcs ha tancat el primer cap de setmana de Festa Major amb unes xifres de participació molt positives en les activitats programades al voltant de la Festa Gastronòmica de la Samfaina i la Ruta del Pintxo Vinyolenc. Pel que respecta a la ruta del pintxo, han estat més de 800 les racions que els bars i restaurants del poble han repartit entre dissabte al migdia i diumenge a la nit. Precisament el dissabte al migdia es donava el tret de sortida de la ruta del pintxo aprofitant el VIII Concurs de Samfaina, en el que van competir tant la cuina més tradicional com les versions més modernes de la samfaina amb múltiples acompanyaments i propostes molt interessants. A banda de la categoria de samfaina clàssica i moderna, també els nens i nenes del poble van demostrar la seva perícia a la cuina tant en la categoria infantil com la juvenil amb unes samfaines tan originals com saboroses que va preparar in situ. Els dos membres del jurat, els xefs Salvador Virgili i Joan Urgellès, van destacar la gran qualitat dels plats presentats en totes les categories.

La ruta va seguir tot el dissabte a la tarda i a la nit amb l’acompanyament del concert de Tapeo Sound System i diumenge quan els concursos gastronòmics van donar pas a activitats esportives i lúdiques com la celebració de la primera Milla Urbana i acompanyament musical al vespre.

Els participants al Pintxo Vinyolenc reben un obsequi per haver completat la ruta si han tastat totes i cadascuna de les tapes que oferien els establiments i, a més, poden votar el seu preferit. El cuiner del pintxo més votat es desvetllarà el proper diumenge a la tarda.

 

Una Festa Major marcada per la revetlla

Vinyols i els Arcs segueix de Festa Major amb l’encesa de la foguera i la gran revetlla de dissabte a la nit i els actes més tradicionals del diumenge com la missa major i la processó. Aquest cap de setmana també prenen protagonisme les activitats culturals ja que dissabte un grup de prop de 70 persones assistirà a una visita guiada a la Casa Sant Josep de la Salle i diumenge hi haurà la representació teatral amb l’obra “Vuit dones”.