La regidoria de Medi Ambient recorda que s’apropa el termini en què no es permet abocar purins

La regidoria de Medi Ambient recorda que s’apropa el termini en què no es permet abocar purins

La regidoria de Medi Ambient del municipi de Vinyols i els Arcs ha adreçat una carta als pagesos i grangers del seu terme per recordar-los que a partir del dia 1 de juny i fins al 30 de setembre queda prohibida l’aplicació de fems, purins i gallinasses. Des de la regidoria es vol recordar l’existència de l’ordenança que regula l’aplicació de fems, purins i gallinasses procedents de les activitats agrícoles i ramaderes que les obliga a disposar d’un pla que garanteixi la correcta gestió dels residus orgànics i de l’aplicació d’adobs.

Segons dicta l’ordenança, els ramaders han d’abocar els purins i gallinasses a una distància com a mínim de mil metres des del casc urbà o nucli habitat i enterrar-la en un termini màxim de 24 hores per tal d’evitar les molèsties produïdes per les males olors i maximitzar l’eficàcia dels nutrients.

A més, es recorda que s’incorreria en una infracció molt greu si es realitza l’aplicació de fems, purins i gallinasses als camps des del dia 1 de juny i fins al 30 de setembre, tots dos inclosos. També resultaria una infracció greu fer-ho fora d’aquests quatre mesos si es fa els dissabtes i també el seu transport per dins als nuclis de població. Les sancions per aquestes activitats poden arribar als 1.500 euros.

El regidor de Medi Ambient i Serveis, Gabriel Pagès, ha volgut recordar que a més de les molèsties per males olors, es vol evitar a la població la proliferació de mosques i insectes al municipi i s’ha mostrat confiat en el correcte compliment de l’ordenança per part de pagesos i responsables de les explotacions agrícoles.