La festa major de Vinyols i els Arcs inclou noves activitats esportives amb la primera Milla Urbana

La festa major de Vinyols i els Arcs inclou noves activitats esportives amb la primera Milla Urbana

Vinyols i els Arcs prepara noves activitats per a la Festa Major d’Estiu que començarà el cap de setmana del 16 i 17 de juny amb la Jornada Gastronòmica i V Concurs Gastronòmic de la Samfaina, uns dies plens d’activitats gastronòmiques però també lúdiques, culturals i sobretot esportives. En aquest sentit, el dia 17 de juny a la tarda tindrà lloc la primera Milla Urbana de Vinyols i els Arcs, la principal novetat d’aquestes festes.

La Milla Urbana de Vinyols i els Arcs neix amb la vocació de promoure la pràctica de l’esport entre els infants i els joves i també en família, per aquest motiu s’hi poden inscriure corredors des dels 3 anys i sense límit màxim. El recorregut s’adaptarà a l’edat dels participants, de manera que la distància serà variable en funció de les categories, que van des de la MINI fins a la dels VETERANS. El màxim són els 1’6 km que conformen una Milla.

A banda de l’activitat esportiva que s’espera que sigui un gran esdeveniment, les festes consten de més d’una trentena d’activitats culturals i lúdiques per a tots els públics entre les que destaca la Jornada Gastronòmica i  Concurs  Gastronòmic de la Samfaina que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de juny. Durant dos dies, la samfaina esdevé autèntica protagonista de totes les activitats amb un concurs per trobar la millor samfaina clàssica i la més innovadora a més del millor petit cuiner ja que el concurs de samfaina té també una categoria infantil i una de juvenil en la que els infants podran participar en un taller per preparar els seus propis plats i després també concursar i aconseguir premis. El cap de setmana gastronòmic es completa la Ruta del Pintxo Vinyolenc que se celebra tot el cap de setmana als bars i restaurants del municipi i en la que aquells que aconsegueixin completar-la sencera podran aconseguir el barret oficial de la Ruta del Pintxo.

 Festa en honor a Sant Joan

Del 22 al 24 de juny és quan la Festa Major de Vinyols té un caràcter més tradicional i sobretot popular, ja que la nit de la revetlla, juntament amb l’arribada de la Flama del Canigó i l’encesa de les fogueres, se celebra el gran Sopar Popular a la pista d’estiu i la revetlla amb ball posterior. La festa en la que els vinyolencs es troben per compartir junts aquesta nit de celebració del solstici és la més esperada del programa festiu de l’estiu.

L’endemà, dia de Sant Joan, té lloc la missa, ballada de gegants i la sessió de cinema a la fresca i el diumenge segueixen les activitats amb festa infantil i representació teatral.

Ja dins el primer cap de setmana de juliol és quan tenen lloc les darreres activitats de la Festa Major, com l’Aplec de Corals d’Estiu, la Trobada de Puntaires i el ball a la Plaça de la Concòrdia a la zona del Molí d’Avall.

 

Documents associats: