FESTA MAJOR DE SANT JOAN

25/06/2024

FESTA MAJOR DE SANT JOAN

 

A Vinyols i els Arcs hem tingut un cap de setmana molt mogut amb motiu de la festa major de Sant Joan, amb fogueres, sopars, música, castells de focs, inflables, poesia i espectacles. Tothom, grans i petits, tots plegats han gaudit d’aquests dies de festa major.

 

Divendres 21, a la plaça Pere de Clariana, vam gaudir d’un recital de poesia a càrrec del Grup Safareig Poètic acompanyat de la música de Xavier Marcos i de l’escultor Pau Serramià amb una peça inspirada en la poesia.

 

Dissabte 22, les nostres gimnastes vinyolenques ens van presentar un fantàstic festival de rítmica per acomiadar la temporada 23/24.

A la tarda, els participants de l’escala birres van pujar caixes i caixes de cerveses. Després, el grup de versions “The Covers Band” ens van oferir els clàssics més coneguts del pop-rock nacional i internacional amb una espectacular actuació on el públic s’ho va passar d’allò més bé.

 

Diumenge 23, la Flama del Canigó ens va visitar per a l’encesa de la foguera de Sant Joan,  acompanyada de música, amb col·laboració de la Colla Gegantera i de Grallers de Vinyols i els Arcs, el Replà i l’associació de Dones Caterines, la lectura del manifest, la coca de Sant Joan i el moscatell.

Al vespre, un clàssic, el sopar popular de revetlla, que va ser un èxit rotund. Les taules es van omplir de vinyolenques i vinyolencs per celebrar aquesta nit a la llum del castell de focs i amb la música de l'Orquestra Swing Latino i la Dj Raquel Star.  I, com cada any, foto de germanor de les Joanes i els Joans i lliurament d’un detall.

Volem agrair a tots els assistents per la paciència, que tot i la pluja, van gaudir d’allò més de la revetlla.

 

Dilluns 24, es va celebrar la missa solemne en honor a Sant Joan seguida de la processó i, tot seguit, els Gegants i el Ruquet de Vinyols i els Arcs, com a convidats d’honor, van fer una ballada al so de les gralles i els tambors.

A la tarda, els més petits van xalar d'allò més amb els inflables, el toro mecànic, la pista americana i el futbolí humà.

Al vespre, l'espectacle còmic amb l’humorista i actriu Maica Verdejo i Meugenio, al Casal, va tancar un cap de setmana de traca, amb una actuació memorable per les seves històries, que van provocar un esclat de rialles contínues i aplaudiments del públic.